دبستانی های علامه

چرا نام برخی درس ها فوق برنامه است:
ما خیال می بافیم
هر لحظه خیال می کنیم که دنیا برای بچه ها زیبا تر است 
و مدرسه مامن آزمودن و یادگیری است 
ما خیالمان را باور می کنیم و عزممان را جزم
تا خالق دنیای بهتری باشیم
کتاب ها را می گردیم و برای جای خالی هر رویایی یک درس می سازیم 
دور شهر می گردیم و معلمانی را می یابیم  که کیمیا گری کنند
شاید از همین روست که نامش را فوق برنامه گذاشته اند 
این درس ها کلماتی هستند که در جای خالی مهارت های کودکان می توانند به عمل تبدیل شوند

درباره ی هنر:
اروین پانوفسکی، به نقل از کتاب فلسفه هنر هایدگر به قلم جولین یانگ، به تعریف هنر می پردازد. از دیدگاه او، نگاه هنری یعنی مواجهه با پدیده‌ ها بدون غرض شخصی.
هنر در شکل متعالی می تواند:
• اول – ما را به جهان رمزگو و رازآلود مأنوس می‌کند.
• دوم – قابلیت عبور از عادت‌ها را خواهد آموخت.
• سوم – بسیار آمیخته با آهستگی است و عادت شتابزدگی را از ما دور می کند.

ما با تکیه بر همین دیدگاه و تلاش برای آمیختگی هنر با جان کودکان در سنین دبستان، با استفاده از متخصصین هنر کودک تلاش می کنیم تا همراه با او قدم به دنیای ذهن کودکانه اش بگذاریم و با آموزش استفاده از ابزارها و تکنیک ها بتوانیم با راهبری تسهیلگران متخصص او را با دنیای اسرار آمیز هنر آشنا کنیم.
کودکان با طرح درس های مشخص از سنین پیش دبستان تا پایان پایه ششم در قالب درس هنر خلاق و به دور از کلیشه های منسوخ آموزشی، در راستای فهم هنری آموزش می بینند و آثار ایشان در قالب نمایشگاه های منظم در معرض دید والدین و علاقه مندان قرار می گیرد.

بازی و ترانه:
 جهان کودکان با ترانه رنگ می گیرد. شاید برای همین است که لالایی قدیمی ترین شکل موسیقی است. ما در کلاس بازی و ترانه تلاش می کنیم با استفاده از مجرب ترین مدرسان موسیقی کودک هوش موسیقیایی و گوش موسیقیایی دانش آموزان را تقویت کنیم.
تمامی ابزارهای لازم در اختیار دانش آموزان قرار می گیرد تا علاوه بر یادگیری بادی پرکشان، استفاده از ابزار های مختلف را بیاموزند و با موسیقی اقوام آشنا شوند.

به تماشای زیبای بنشیند(اجرای همساز آبشناسان)

مهندسی خلاق
آیا من علاقه دارم تا دنیای خلق کردن را تجربه کنم؟ پاسخ این سوال و تجربه ی خلق کردن های علمی را می توان در کلاس مهندسی خلاق یافت. این درس کمک می کند تا  مهارت های دست ورزی دانش آموزان و تفکر حل مساله کودکان تقویت شود و دانش آموزان با اصول پایه مهندسی در بستر مکانیک، فیزیک، شیمی و مکاترونیک در قالب انجام 6 تا 8 پروژه  آشنا شوند.

سفال گری
قصه ها میگویند آدمی را از گل آفریده اند
 دکتر شریعتی در کتاب هبوط در کویر این قصه را این گونه روایت می کند: مرا کسی نساخت، خدا ساخت. نه آنچنان که "کسی می خواست"، که من کس نداشتم، کسم خدا بود. کس بی کسان. او بود که مرا ساخت، آ نچنان که خودش می خواست، نه از من پرسید و نه از "من دیگر"م. من یک گِل ِ بی صاحب بودم. از روح خود در آن دمید  و بر روی خاک و در زیر آفتاب، تنها رهایم کرد. "مرا به خود واگذاشت"
کسی چه می داند شاید این قصه راست باشد.... شاید برای همین است که لمس خاک مرطوب این اندازه فرح بخش است. جهان به قصه زنده مانده است.
ما در کلاس سفال گیری راوی قصه هاییم و خاک مرطوب را به دستان کودکان می سپاریم تا خالق رویای خود باشند. این مهارت هم روحشان را ورز می دهد و هم بر توانایی انگشتان کوچکشان برای در دست گرفتن قلم می افزاید. 

اریگامی:
اریگامی با افسانه ها گره خورده است. سمبل اریگامی، یک پرنده دریایی است. الینور کوئرکسی است که با نوشتن کتاب "ساداکو و هزار پرنده دریایی کاغذی" به این سمبل جان بخشید. ساداکو دخترکی است که به امید رسیدن به آرزوی بهبودی در تخت بیمارستان هزار درنا درست می کند. درنا ها کودک را نجات نمی دهند اما به نماد امیدواری بدل می شوند. 
اوریگامی به هنر تا کردن کاغذ گفته می‌شود. این هنر به کوک کمک می کند توانیی های مرتبط با هماهنگی دست و مغز و هوش فضایی خودرا تقویت کند. هم چنین در بهبود توجه و تمرکز تاثیر به سزایی دارد.

ورزش
وقتی بیشتر بزرگ‌ سالان‌ به ورزش فکر می‌ کنند، بدنسازی در باشگاه، ایروبیک، دویدن روی تردمیل یا وزنه‌ زدن را تصور می‌ کنند، اما برای کودکان ورزش‌ به‌ معنای هرگونه بازی و فعالیت بدنی است.از نظر سازمان بهداشت جهانی ورزش کودکان اهداف زیر را دنبال می کند:
•    ایجاد فرصتی برای معاشرت
•    افزایش تمرکز
•    هماهنگی عصب و عضله
•    تقویت هوش حرکتی
•    بهبود عزت نفس
•    بهبود وضعیت بدن و تعادل
•    کاهش استرس
•    خواب باکیفیت
•    سرگرمی سالم

برای این منظور ما با کمک متخصصان فیزیولوژی ورزشی، زنگ ورزش دانش آموزان را تبدیل به بستری برای رشد این مهارت ها کرده ایم. دانش آموزان در دوره اول زیر نظر کارشناسان ورزش کودک در زمینه آمادگی جسمانی آموزش می بیند و در دوره دوم به آموزش ورزش های تخصصی با توجه به پایه دانش آموزان پرداخته می شود.
با هم ببینیم (قهرمان ورزشی)

رایانه:
جهان ما  در کودکی خالی از نورهای آبی بود. کدها فقط در خط مقدم جنگ ها کاربرد داشتند و برای سفر به دنیای بیرون باید رحلت می کردیم. اما سال هاست که قاعده بازی تغییر کرده است. ما کدهایی هستیم که در بدن زندگی می کنیم. شاید عجیب باشد و یا حتی ترسناک ولی چه کسی است که نداند رشد کردن با عبور از ترس ها اتفاق می افتد.
در کلاس رایانه دانش آموزان قدم به دنیای کد نویسی می گذارند.  از حوالی کلاس چهارم تا خط پایان دوازدهم ...
شاید رمز آلود بودن این درس آنها را تشویق می کند تا در المپیادهای جهانی افتخار آفرین شوند. 
با هم ببینیم (دانش آموز مدال آور کامپیوتر)

سواد مالی
احتمالا شما هم فرزندانی را دیده اید که در یک چشم بر هم زدن سرمایه خانواده را به باد داده اند یا صنایع بزرگی که پس از ناتوانی یا مرگ صاحب کسب و کار به کلی نابود شده است.
ما در جوانی و میان سالی در کنار رشد کسب و کار و اندوخته خود لازم داریم اندیشه ی فرزندانمان را رشد دهیم.
سواد مالی نه فقط مهارتی ضروری برای کودکان بلکه ابزاری بقای آن هاست. 
حساب گری، ولخرجی، کلاه برداری، مالباختگی.... شاید واژه هایی برای بزرگ سالی باشند اما زیر بنایی حصول آن ها در کودکی گذاشته می شود.
با هم ببینیم:(بخشی از تدریس کلاس سواد مالی)

واحدهای آموزشی
\"تماس\"
نام و نام خانوادگی:
ایمیل:
شماره تماس:
توضیحات:
مطالب مرتبط